tiistai 2. helmikuuta 2016

Väitökset salassapidettävän materiaalin vuotamisesta

Morjesta kaikille blogin lukijoille!

Tämän päivän aikana on esitetty eri puolilla nettiä väitteitä, että viimeisin kirjoitukseni "Tarkka-ampuja rakennetulla alueella" sisältäisi salassapidettävää tietoa Puolustusvoimien toimintatavoista tai muuten sellaista sisältöä, jota ei pitäisi julkaista.
Huhut tietovuodosta eivät pidä millään tasolla paikkaansa. Ja jos joku muuten päättää pahoittaa mielensä jostain blogissa käsitellystä aiheesta, niin suosittelen vaikka sisustusblogien lukijaksi siirtymistä.

Kaikki tieto mitä blogissa on luettavissa, olen itse saanut haltuuni seuraavilla tavoilla:
1. Opiskelemalla vapaasti netissä tai julkisissa kirjastoissa luettavissa olevia ohjesääntöjä ja oppaita, niin kotimaisia kuin ulkomaisia.
2. Katsomalla opetusvideoita.
3. Olemalla muiden tarkka-ammunnan harrastajien (huom. ei ammattilaisten) opissa ja keskustelemalla lajiin liittyvistä asioista heidän kanssaan.
4. Hankkinut osaamista lajista ampumalla vaihtelevissa olosuhteissa eri matkoille eri tilanteissa, järkeillyt asioita ja sitten kokeillut teorioita käytännössä

Yhdeltäkään Puolustusvoimien työntekijältä en ole saanut puolta sekuntiakaan opetusta tarkka-ammunnasta tai saanut heiltä mitään blogin kirjoitusten aiheisiin liittyvää salaista materiaalia luettavakseni, joten on mahdotonta, että voisin edes mitään Puolustusvoimien hyshys-juttuja vuotaa siltä saralta.
Kaikki salassapidettävät asiat tai materiaali, jota Puolustusvoimat on minulle varusmiespalveluksen ja kertausharjoitusten aikana kertonut tai jakanut luettavaksi, olen edelleen pitänyt visusti salassa tai jaettu materiaali on tuhottu / kerätty pois Puolustusvoimien henkilökunnan toimesta harjoitusten jälkeen. Kaikenlisäksi, aselaji johon minut on koulutettu, ei edes kuulu jalkaväkitoimintaan.

On omassa harkinnassani, mitä asioita tarkka-ammunnasta blogissa käsittelen. Muutamia aiheita olen tietoisesti rajannut pois, liittyen esimerkiksi tärkeiden yhdyskuntateknisten laitteiden tuhoamiseen kiväärikaliiperisilla aseilla.

Blogin perimmäinen tarkoitus on levittää ilmaiseksi tietoisuutta tarkka-ammunnasta, sillä jos haluaa rauhaa, on paras valmistautua sotaan. Tai kauniimmin ilmaistuna; on parempi elää soturina puutarhassa, kuin kuolla puutarhurina sodassa.

4 kommenttia:

 1. Jatka vaan hyvää blogia. Luen sitä innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi jatkuu kyllä uusilla jutunaiheilla, kunhan muilta kiireiltä ehdin jotain kirjoitellakin. Ja mukava kuulla että blogista pidetään!

   Poista
 2. Hei,

  Kiitos sinulle hienosta blogista. Jatka samaa mallia, älä anna mielensäpahoittajien häiritä yhteistä hyvämme. Allekirjoitan lainaustasi, että on parempi olla soturi puutarhassa kuin puutarhuri sodassa.

  Minun mielestäni meidän maassamme on juuri se vikana, että aloittaen siviiliammattikunnista lopettaen yhteiseen turvallisuuteen ja armeijaan kaikki on hyshys sisäpiiritouhua. Meno on kuin 2-luokkalaisilla, jossa yksi ei auta toista ryhmätehtävässä. Sanomattakins selvää, että tämä on ärsyttävää ja naurettavaa hyväveli -asennetta, jossa ajatellaan omaa nilkkaa. En oikein edes tiedä, mitä tolla oikeasti ajatellaan...

  Tieto kuihtuu käyttämättömänä. Mitä hyötyä on tiedosta, jos sitä ei osaa jakaa?

  Valtiollisista salaisuuksista muuten myös sen verran, että kuin USA'ssa niin jopa Venjällä samanlaista tietoa saa netistä tosi helposti sensuroimattomana. Luulisi, että siellä - Venäjällä - olisi enemmän syytä pitää peruskansalaisensa mahdollisimman tietämättömänä, jotta vallanpitäjän uni olisi sitkeämpi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvästä blogista sulle. Näin neljän vuoden koulutuksen aikanaan saaneena voin sanoa että nämä samat opit voi tosiaan opetella monesta eri paikasta mutta koulutus asiaan on tietenkin se jolla sekä teoria että käytäntö saadaan parhaiten iskostumaan ampujaan. Mutta jatka blogia. Se on mielenkiintoinen.

  VastaaPoista